15:20

22.12.17

1566

0

38

0

Русия едно си знае: Ще гради елитна армия от ново поколение

от редактор |

Русия едно си знае: Ще гради елитна армия от ново поколение

Президентът на Руската федерация Владимир Путин заяви на среща с водещи фигури от руската армия, че страната му трябва да бъде сред водещите страни що се отнася до изграждането на военни сили от ново поколение, съобщава AFP.

„Русия трябва да бъде сред водещите държави, а в някои области и абсолютен лидер, когато става въпрос за изграждането на армия от ново поколение", се казва в изявлението на руския държавен глава. Путин добави още, че „това е важно за да подсигурим нашия суверенитет".

Путин обвини и САЩ, че се държат агресивно. „САЩ наскоро изложиха своята отбранителна стратегия. На дипломатически език, може да се каже, че тя носи настъпателен характер, а ако се премине на военен език – агресивен", заяви руският президент. „Ние трябва да отчитаме това в своята практическа работа", нареди той по време на заседание в Министерството на отбраната на Русия.

„Използваните от САЩ ракети-мишени за тестиране на системите за противоракетна отбрана по своята характеристика са идентични с балистични ракети със среден и малък обхват. Тяхното производство в САЩ може да свидетелства за разработката на забранени технологии според Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег на действие", допълни Путин. „Те постоянно говорят за някакви нарушения от наша страна, а сами последователно правят така", убеден е президентът.

„Русия има суверенното прави и всички възможности, за да може адекватно и своевременно да реагира на подобни потенциални заплахи", допълни Путин.
www.standartnews.com © всички права запазени