14:53

19.03.17

2019

0

1

0

Продават цял град в САЩ за 3,8 млн. долара

от редактор |

Продават цял град в САЩ за 3,8 млн. долара

Инвеститорите в недвижими имоти, които имат пари за харчене, могат да купят цял американски град за 3,8 милиона долара, съобщава Daily Telegraph.

Идиличният град на брега на река Тилър в Орегон се намира в селска област на 360 км южно от Портланд. Шест къщи, един блок, пощенска служба, старо училище, изоставена бензиностанция и магазин също са включени в сделката.

В града остават само двама жители – бивш учител и пастор, но техните парцели не са включени в сделката. „За първи път след десетилетия на придобивания всички парцели в града с изключение на два се предлагат за продажба", казва компанията по недвижимите имоти, която управлява продажбата.

„Градът се състои от селска, търговска, индустриялна, жилищна, земеделска, горска зона. Ексклузивните права върху водата и съществуващата инфраструктура дават безкрайни възможности. Станете част от общността и създайте редки възможности, които не можете да откриете на друго място", допълва компанията.

„Новите собственици ще открият уникални възможности с голямо разнообразие от зони по поречието на река Южна Умпква. С морско равнище от 310 метра Тилър има изключителна година около мек климат" се казва в описанието.

Тогава защо никой не иска да живее в града? Около 250 души живеят в района около града, но много местни жители са напуснали след затварянето на мелницата. „Когато федералните пари започнаха да намаляват, мелницата затвори врати. А когато мелницата затвори врати, много от местните хора започнаха да си тръгват", казва агентът по недвижимите имоти Гарет Золър.

Градът е привлякъл интереса на китайски инвеститори и купувачи, които могат да използват земята за отглеждане на коноп.
www.standartnews.com © всички права запазени