18:45

15.05.18

1369

0

0

0

Превозвачите с мирен протест в София

от редактор |

Превозвачите с мирен протест в София

Българският автомобилен сектор - товарни превози и превози и превози на хора, се обедини с решение да организира мирен протест на 17 май т.г., в деня на срещата на Върха в София. Решението бе взето на Конференция с международно участие "Европейското бъдеще на транспорта в Централна и Източна Европа", която се провежда в София.

Целта на протеста е западните лидери да бъдат убедени в размера на щетите, които промените ще донесат за икономиката на България и за нейните граждани, каза Ангел Траков, председател на УС на Съюза на международните превозвачи /СМП/. От бранша бяха единодушни, че ще продължат да отстояват парвото си на безнес без дискриминация и двойни стандарти в ЕС.

Предвижда се автомобилно шествие с тежкотоварни камиони и автобуси от 10.00 до 17.00 часа на бул. "Цариградско шосе" /отбивката към бул. "Брюксел", лентите в посока София/. Паркирани товарни автомобили ще наредят протестна колона до отбивката за кв. "Дървеница" /4-ти км/. След отбивката за кв. "Дървеница" до отбивката за бул. "Ситняково" ще бъде наредена протестна колона от автобуси.

Междувременно от 13.00 до 17.00 часа ще бъде проведено протестно шествия със сборен пунт пл. "Македония", по маршрута от ул. "Алабин" към Съдебната палата, вдясно по бул. "Витоша" до парковото пространство пред НДК, където протестиращите ще държат речи, обясни Траков.
www.standartnews.com © всички права запазени