15:10

17.06.17

1432

0

2

0

Ангелкова: Културата ще направи България разпознаваема

от редактор |

Ангелкова: Културата ще направи България разпознаваема

Залагайки на културата, ние ще направим България разпознаваема пред всички, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на официалното откриване на фестивала „Дни на Италия" днес в Созопол, съобщиха от ведомството.

Миналата година разработихме 8 културно-исторически дестинации, които преминават през 65 населени места и включват над 160 обекта и Созопол е в една от тях – „Морските крепости на България, каза още тя.

11% от туристите, които са дошли у нас през 2016 г, са посетили България с цел култура. Ангелкова коментира, че България е уникална със своето културно-историческо наследство. „Вярвам, че тази година този процент ще се увеличи, защото ние все повече промотираме летния и зимен туризъм, които са основен продукт, съпътсвани от културно-исторически балнео и СПА туризъм", коментира министърът на туризма. На събитието присъстваха заместник-министърът на културата Румен Димитров, кметът на Община Созопол Панайот Рейзи, посланикът на Италия в Р България Н. Пр. Стефано Балди и др. „Дни на Италия в Созопол" са четири дни, посветени на италианския бизнес и култура и се провежда в рамките на ежегодния Италиански Фестивал в България. Събитието е своеобразен празник на марката Made in Italy, поредица от подбрани събития, представящи Италия и нейните необикновени култура, туризъм, предприемачество и еногастрономия. Всички събития са със свободен вход




www.standartnews.com © всички права запазени