17:20

26.12.17

1514

0

24

0

Карадайъ: ДПС ще приеме заблудените, но не и предателите

от редактор |

Карадайъ: ДПС ще приеме заблудените, но не и предателите

Заблудените ще бъдат приети обратно в ДПС, но предателите нямат никакъв шанс. Това отбеляза на митинг в Могиляне и Момчилград председателят на Движението Мустафа Карадайъ.

Около 2000 души се събраха в кирковското село Могиляне в памет на жертвите на възродителния процес от преди 33 години. Селото е знаково, защото там са загинали трима души при сблъсъци с милицията през зимата на 1984 година.

На възпоменателния митинг присъства почти цялото ръководство на ДПС.

Малко преди това посланикът на Република Турция у нас Хасан Улусой и главният мюфтия на Република България поднесоха цветя на гроба на загиналата 18-месечна Тюркян, но не се включиха в събитието. Официалната трактовка на община Кирково, организатор на митинга, е, че това е било частно посещение.

„Към тези, които отправят призив за обединение в момента - първо трябва да поправят грешката си, заяви Карадайъ. - Към всички с чиста душа и сърце, които осъзнават грешката си, призивът ни е да намерят своя път към ДПС. Всички онези лицемери и паразити, чакащи наготово, които нямат чиста душа и не осъзнават грешката си и се опитват да се мушнат някъде, никога няма да намерят правия път", каза Карадайъ.

„Повече от всякога трябва да сме единни", призова председателят на ДПС, като отбеляза, че демокрацията е в опасност. „В правителството има хора, които са палели молитвени килимчета на петъчна молитва, има хора, които са блъскали нашите майки на изборите", добави Карадайъ.
www.standartnews.com © всички права запазени