16:44

07.04.14

2127

3042

21

0

Бареков: Аз ще бъда водач на листата в коалицията ни

от Ваня Христова |

Бареков: Аз ще бъда водач на листата в коалицията ни
Снимка: ББЦ, пресцентър

София. Аз ще бъда водач на листата в коалицията ни за европейски избори, за да мога да водя битка с господин Станишев. Това заяви лидерът на „България без цензура" Николай Бареков, цитиран от "Фокус". Той, Красимир Каракачанов, Румен Йончев, Драгомир Стефанов внесоха в ЦИК 9999 подписа и регистрираха коалицията си за предстоящите евроизбори.

"Всички лидери от коалицията ще бъдем в листата за евровота", съобщи Бареков след подаване на документите в ЦИК. Четиримата партньори държат в името на коалицията да присъстват имената на всички партии в съюза. От ЦИК обаче ги посъветваха да съкратят наименованието, защото може да се наложи да се изпише с по-малки букви. "Това е поредната игричка на партиите, неприемливо е за нас. Ще търсим решение, ако трябва и ще обжалваме", изтъкна той.

"Срещу нас се води много мръсна игра. ГЕРБ, БСП и АБВ купуват гласовете на нашия електорат", обяви Бареков на излизане от ЦИК след подаване на документите. "Партиите от статуквото се целят в бедните и в младите – хората, които ще гласуват за нас, като се купуват цели секции", каза още Бареков.

Законът "Чисти ръце" трябва да бъде приет по-скоро, за да спре скоро срамната търговия с гласове за евровота, продължи лидерът на ББЦ. "Този закон ще сложи психологична бариера пред партиите, защото ще има проверка какви пари харчат, как и за какво ги харчат. Тогава ще се види дали парите за гласовете са от графа "Други" на държавната субсидия или се дават целенасочено за това по други линии", допълни той.

"На 25 май четири партии ще имат евродепутати – ГЕРБ, БСП, ДПС и "България без цензура". Всичко останало е измама. АБВ и Реформаторският блок потънаха", каза Бареков. Той предупреди, че всички гласове, дадени за останалите партии на евровота, няма да се броят срещу правителството. Затова призова техните привърженици да гласуват за ББЦ и коалиционните й партньори на евроизборите, за да могат свалят правителството, а след това на предсрочния парламентарен вот да си подкрепят своите партии. "БСП и ГЕРБ са алтернатива на българските граждани, те са мафия", коментира Бареков.
www.standartnews.com © всички права запазени