09:45

17.07.17

1060

0

3

0

Посрещнаха в Пловдив покрова и одеждите на Богородица

от редактор |

Посрещнаха в Пловдив покрова и одеждите на Богородица

Митрополит Николай възглави света Литургия по повод храмовия празник на митрополитския храм „Света Марина", който бе изпълнен в вярващи, обяви "Фокус". В служението участваха още членове на Светия Синод на БПЦ, епископи и свещеници.

В навечерието на празника на митрополитския храм вчера в Пловдив бяха посрещнати част от покрова и одеждите на Света Богородица, които бяха донесени от игумен Петър Еремеев, наместник на Високо-Петровския мъжки манастир в Москва и ректор на Руския православен университет „Свети Йоан Богослoв". Също така от Света Гора – Атон бе донесено и подарено на Пловдивската митрополия копие на чудотворната икона на Света Богородица „Всецарица". В пищно литийно шествие светините бяха пренесени до Митрополитския храм „Света Марина" и поставени за поклонение на вярващия народ.

След литургията днес на всеки богомолец ще се дава за благословение икона с образа на Света Богородица и памук, осветени на светините. Всеки, който желае, ще бъде помазван с елей за здраве и благословение.
www.standartnews.com © всички права запазени